Świąteczny Barszcz ukraiński

5 (1 ocen)

  • 30 min

Świąteczny Barszcz ukraiński

  • 30 min

Składniki:

  • 25g białej fasoli
    kostka rosołowa, warzywna lub wywar mięsny
    4 czerwone buraczki
    2 marchewki
    kilka suszonych grzybów
    1 pietruszka
    duża cebula
    masło
    ziele angielskie,liść laurowy,szczypta suszonego tymianku,majeranek
    sok z połowy cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Świąteczny barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Przepłukać i wstawić na wolny
    ogień, gotować w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej.
  • 2. Marchewki,pietruszkę i buraki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o
    dużych oczkach.Warzywa zalać bulionem. Wrzucić listek
    laurowy,tymianek,majeranek i ziele angielskie oraz wcześniej namoczone
    grzyby. Cebulę posiekać zeszklić na maśle dodać do warzyw.Gotować
    ok. 40 minut. W połowie gotowania wrzucić do zupy fasolę. Pod koniec
    gotowania dodać sok z cytryny. Jeśli to konieczne doprawić do smaku
    solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować