Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami

5 (142 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i chrupiącą surówkę z młodej kapusty z rzodkiewkami oraz marchewką. Taka wiosenna surówka pasuje jako dodatek do obiadu. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g młodej kapusty
    pęczek rzodkiewek
    marchewka
    1 łyżeczka soli, pieprzu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    4 łyżki oleju rydzowego
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami 1. Marchewkę oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy razem z rzodkiewkami na tarce o dużych oczkach,dodajemy do kapusty i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i olej oraz mieszamy. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować