Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czerwoną kapustę kiszoną zawsze kiszę sama, ogólnie jest ciężko dostępna, uwielbiam przyrządzać z niej surówki. Ta z dodatkiem suszonej żurawiny i gruszki jest bardzo smaczna i pasuje do każdego dania, polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram kiszonej kapusty czerwonej
    1 duża gruszka
    2 marchewki
    Kawałek pora
    50 gram suszonej żurawiny
    3 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy, żurawinę wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na kilka minut, odcedzamy. Marchewki i gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry. Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por Kapusta kiszona Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować