Surówka z kapusty, pora i korzenia pietruszki

4.5 (162 ocen)

Surówka jest lekka i bardzo zdrowa. Po raz pierwszy zrobiłam ją z korzeniem natki pietruszki. Myślałam że smak będzie zbyt intensywny, ale się myliłam. Wyszło pysznie i szybko znikło. W ten sposób można przemycić zdrowe witaminy i minerały do organizmu.

Składniki:

  • kapusta średnia 1/3 główki kapusty
    por mały 1 szt.
    jabłko 1 szt.
    korzeń pietruszki 1 szt.
    ocet winny 1 łyżka
    cukier 1 łyżka
    sól, pieprz do smaku
    olej roślinny 3 łyżki
    koper 2 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty, pora i korzenia pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Pora umyć i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki umieścić w misce. Dodać olej, ocet, sól, pieprz, cukier i koper. Dokładnie wymieszać. Skropić sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ocet Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować