Surówka z kapusty, pora i kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Surówka znikła błyskawicznie. Jest bardzo smaczna

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 małej kapusty albo 1 mała pekinka
    1 puszka kukurydzy
    1 biały por
    1 marchewka
    1 jabłko
    Sól, pieprz kolorowy
    Sok z cytryny lub limonki
    Cukier puder do smaku
    4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty, pora i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty, pora i kukurydzy 1. Kapustę drobno poszatkować, por pokroić na paseczki. Obrane jabłko i marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Kukurydzę osączyć z zalewy. Połączyć ze śmietaną, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem, i cukrem. Sól dodaję tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować