Surówka z czerwonej kapusty i pora

4.5 (179 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do obiadu

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała główka czerwonej kapusty lub pół dużej
    biała część pora
    majonez - 2-3 łyżki
    sok z 1 cytryny
    sól, pieprz
    cukier lub słodzik
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, obgotować ok 10 minut. Odcedzić i ostudzić.
    2.Skropić sokiem z cytryny aby zmieniła kolor.
    3.Pora pokroić w półplasterki, umyć na sicie, osuszyć.
    4.Wrzucić do kapusty i wymieszać. Dodać majonez, sól, pieprz i ewentualnie cukier lub słodzik do smaku, wymieszać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować