Surówka z kapusty kiszonej z porem

5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka z kapusty kiszonej polecana szczególnie jesienną porą wzmocni naszą odporność.
* niezastąpiona do kotletów mielonych
* zdrowy dodatek do jesiennych obiadów
* na zdrowie

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    1duży por, biała część
    1 jabłko
    1 marchewka
    natka pietruszki
    1 łyżeczka mielonego kminku
    sól i pieprz do smaku
    szczypta cukru
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora drobno kroimy, solimy i zostawiamy na około 10 minut, aż zmięknie.
    Marchewkę i jabłko ścieramy na tarle o drobnych oczkach, natkę pietruszki siekamy.
    W misce mieszamy kapustę kiszoną z marchewką, jabłkiem i odciśniętym porem, dodajemy kminek, natkę pietruszki i olej. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować