Bardzo smaczna surówka z kapusty kiszonej polecana szczególnie jesienną porą wzmocni naszą odporność.
* niezastąpiona do kotletów mielonych
* zdrowy dodatek do jesiennych obiadów
* na zdrowie
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
500 g kapusty kiszonej
1duży por, biała część
1 jabłko
1 marchewka
natka pietruszki
1 łyżeczka mielonego kminku
sól i pieprz do smaku
szczypta cukru
2 łyżki oleju
Surówka z kapusty kiszonej z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora drobno kroimy, solimy i zostawiamy na około 10 minut, aż zmięknie.
Marchewkę i jabłko ścieramy na tarle o drobnych oczkach, natkę pietruszki siekamy.
W misce mieszamy kapustę kiszoną z marchewką, jabłkiem i odciśniętym porem, dodajemy kminek, natkę pietruszki i olej. Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Komentarze