Surówka z kapusty kiszonej, pomidorków i papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z kapusty kiszonej i pomidorków koktajlowych oraz żółtej papryki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag kiszonej kapusty
    5 pomidorków koktajlowych
    kawałek żółtej papryki
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka oleju
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej, pomidorków i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekładamy na cedzak i odsączamy z soku. Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w ćwiartki.
    Żółtą paprykę myjemy i kroimy na małe paseczki. Szczypiorek myjemy i kroimy na bardzo drobno.
    Warzywa przekładamy do miski i dodajemy sól i pieprz oraz polewamy olejem. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować