SURÓWKA TRZYKOLOROWA

2.5 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś Niedziela może chcecie przepis na szybką surówkę do dań drugich, zapewne każdy potrafi taką wykonać mimo to podam przepis a także zapraszam do obserwacji bloga kuchnia domowa agi

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych lub 12 małych rzodkiewek,
    2 średnie ogórki szklarniowe lub 4 gruntowe,
    2 średnie pomidory,
    1 płaska łyżka soli drobnej,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
    4 z górką łyżki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

2.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka trzykolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. Warzywa umyć następnie rzodkiew pokroić w mniejsze plastry posolić i odstawić następnie dodać ogórka pokrojonego dowolnie i wymieszać razem z rzodkiewką
  • surówka 2. Następnie wkroić pomidora posolić go wsypać pieprz wymieszać i dodać śmietanę również wymieszać i gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować