Zapiekanka ze świeżej rybki prosto z rzeki Bug. Uwielbiam rybki pod każdą postacią.
60 min
Dla 8 osób
Średni
Składniki:
Sum zapiekany ze szpinakiem
1 kg suma
80 dkg szpinaku
olej do smażenia
2 łyżki mąki
500 ml mleka
2 jajka
2 łyżki utartego sera żółtego
sól.pieprz
gałka muszkatołow
Sum zapiekany ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak dokładnie opłukać, odgotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej , usmażyć szpinak .Doprawić solą, wymieszać.
2.Mąkę usmażyć na 2 łyżkach oleju, wlać mleko, gotować mieszać aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia dodać ser i rozkłócone jajko, doprawić solą, pieprzem ,gałką, wymieszać.
3.Rybę pokroić na dzwonka . Na patelni rozgrzać tłuszcz. Dzwonka ryby opruszyć mąką i usmażyć.
Komentarze