Łosoś zapiekany ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie danie z rybką. W sam raz na lekki obiadek lub kolację.

Składniki:

  • 300 g świeżego łososia bez skóry
    2 garście świeżego szpinaku
    4 łyżki śmietany 18 %
    2 małe jajka
    sól prowansalska
    czosnek granulowany
    ewentualnie mielony pieprz czarny lub kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Jajko

Łosoś zapiekany ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić do smaku przyprawami wedle uznania. Łososia pokroić w drobną kostkę. Szpinak pokroić niezbyt drobno. Pokrojone składniki dodać do masy śmietanowo-jajecznej i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek, mogą być kokilki lub duża forma na muffiny. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut aż masa się zetnie. Podawać z dowolnymi dodatkami, ja podałam na rukoli z pomidorkami koktajlowymi. Pyszna propozycja na lekki obiad czy kolację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Rukola Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować