Strogonow wieprzowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne mięsko w domowym sosie z warzywami

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800g mięsa wieprzowego
    4 ogórki kiszone lub konserwowe
    2 cebule
    pół szklanki śmietany do sosów
    1l bulionu warzywnego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    2 łyżki masła
    1 łyżka papryki słodkiej lub wędzonej
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dania główne

Strogonow wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz i osusz pokrój je w paski przypraw pieprzem.Cebule obierz i pokrój w kostkę.
    Na patelni podgrzej masło i zeszklij na nim cebulę.
    Dodaj mięso i smaż aż się zarumieni.
    Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki.
    Dodaj pieczarki do mięsa i pokrojonego ogórka.
    Smaż wszystko razem do czasu aż cały płyn odparuje.
    Do garnka przełóż mięso z pieczarkami, cebulą i ogórkiem zalej bulionem dodaj śmietanę, koncentrat pomidorowy dopraw do smaku solą, pieprzem oraz wybraną papryką.Gotowałam do momentu aż mięso było miękkie.

Porady

Podałam z ziemniakami ale rewelacyjnie smakuje z bagietką czosnkową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować