Malinowa Charlotte

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszne ciasto bez pieczenia na znanych i lubianych ciastkach.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Tortownica 22cm

    1 opakowanie delicji malinowych
    300 g podłużnych biszkoptów
    250 g malin
    3-4 łyżki cukru
    500 ml śmietany kremówki
    2 łyżki żelatyny
    1 cukier waniliowy
    150g serka mascarpone
    3 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Malinowa charlotte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno formy wyłożyć delicjami a boki podłużnymi biszkoptami.
  • 2. Maliny umieścić w rondelku, zasypać 3-4 łyżkami cukru, ugotować. Do ciepłych wsypać żelatynę, dobrze wymieszać.
  • 3. Połowę (250 ml) schłodzonej śmietany kremówki ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
    Ubitą śmietanę połączyć z jeszcze płynną masą malinową, zmiksować.
    Masę wylać na delicje, wstawić do lodówki na co najmniej godzinkę do stężenia.
  • 4. 1 galaretkę rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia.
    Drugą galaretkę przygotować w oddzielnym naczyniu w 400 ml gorącej wody.
  • 5. Pozostałą kremówkę ubić z serkiem mascarpone. Masę połączyć z tężejącą galaretką (rozrobioną w 100ml).
    Masę wylać na malinową warstwę, wstawić do ponownego stężenia do lodówki.
  • 6. Wierzch ciasta zalać tężejącą galaretką malinową (przygotowaną w 400ml wody).
    Ciasto wstawić ponownie do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Biszkopty Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować