Stek z karkówki

  • wyświetlono: 184 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Mariaż polskiej i azjatyckiej kuchni .

Kościelec 212
  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

- 4 plastry karkówki ( grubość ok. 1 cm )
-2 łyżki oleju rzepakowego
-1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- po 1/2 łyżeczki soli,mielonego pieprzu i imbiru

Sposób przygotowania przepisu:

Stek z karkówki

  • Stek z karkówki.1. Łyżkę oleju mieszamy z miodem ,sosem sojowym i przyprawami . Marynatą smarujemy plastry karkówki i odkładamy do lodówki na 20 minut . Wyjmujemy z lodówki i czekamy 10 minut aż mięso ogrzeje się do temperatury pokojowej . Drugą łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni i obsmażamy plastry karczku do zrumienienia z każdej strony . Słodko -pikantne steki serwujemy z dowolną surówką z kiszonej kapusty .

Porady

W taki sam sposób można przygotować plastry surowego ,chudego boczku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

karkówkaimbirsos sojowykapusta kiszonamiód

Komentarze

Podobne przepisy

KORECZKI Z MINI MOZZARELLĄ

Dodane przez: magdzia44448

KORECZKI Z MINI MOZZARELLĄ

Szybka przekąska imprezowa - ładnie...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pączki z makreli z sosem

Złota chrupiąca skórka , skrywa...

ziemniaczki

Dodane przez: Anitka0804

Ziemniaczki jak z ogniska

Nawet się nie spodziewałam takiego...

Rolada z cukinii.

Dodane przez: Ela Ślązak

Rolada z cukinii

Rolada z cukinii jest idealna latem,...

Roladki

Dodane przez: maalikaa

Roladki z cukinii z kurczakiem

Dziś polecam fajną sezonową przystawkę,...

Chrupiące smażone tofu z sezamem

Dodane przez: zielonakuchniablog

Chrupiące smażone tofu z sezamem

Tofu to wegetariański substytut...