• 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mariaż polskiej i azjatyckiej kuchni .

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 plastry karkówki ( grubość ok. 1 cm )
    -2 łyżki oleju rzepakowego
    -1 łyżka sosu sojowego
    - 1 łyżka miodu
    - po 1/2 łyżeczki soli,mielonego pieprzu i imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Sosy Przekąski

Stek z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Stek z karkówki. 1. Łyżkę oleju mieszamy z miodem ,sosem sojowym i przyprawami . Marynatą smarujemy plastry karkówki i odkładamy do lodówki na 20 minut . Wyjmujemy z lodówki i czekamy 10 minut aż mięso ogrzeje się do temperatury pokojowej . Drugą łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni i obsmażamy plastry karczku do zrumienienia z każdej strony . Słodko -pikantne steki serwujemy z dowolną surówką z kiszonej kapusty .

Porady

W taki sam sposób można przygotować plastry surowego ,chudego boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Imbir Karkówka Miód Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować