Stek z karkówki

  • wyświetlono: 429 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Mariaż polskiej i azjatyckiej kuchni .

Kościelec 212
  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

- 4 plastry karkówki ( grubość ok. 1 cm )
-2 łyżki oleju rzepakowego
-1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka miodu
- po 1/2 łyżeczki soli,mielonego pieprzu i imbiru

Sposób przygotowania przepisu:

Stek z karkówki

  • Stek z karkówki.1. Łyżkę oleju mieszamy z miodem ,sosem sojowym i przyprawami . Marynatą smarujemy plastry karkówki i odkładamy do lodówki na 20 minut . Wyjmujemy z lodówki i czekamy 10 minut aż mięso ogrzeje się do temperatury pokojowej . Drugą łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni i obsmażamy plastry karczku do zrumienienia z każdej strony . Słodko -pikantne steki serwujemy z dowolną surówką z kiszonej kapusty .

Porady

W taki sam sposób można przygotować plastry surowego ,chudego boczku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

karkówkaimbirsos sojowykapusta kiszonamiód

Komentarze

Podobne przepisy

Tortille z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą z tuńczyka

Na przekąskę częstuję zawijaskami...

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami

Dodane przez: monika016

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą,...

Przedstawiam przepis na świąteczny...

ziemniaczki

Dodane przez: Anitka0804

Ziemniaczki jak z ogniska

Nawet się nie spodziewałam takiego...

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Dodane przez: beniawojt

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Znikają z talerza zdecydowanie...

Rolada z cukinii.

Dodane przez: Ela Ślązak

Rolada z cukinii

Rolada z cukinii jest idealna latem,...

Koreczki, kanapki z tortilli

Dodane przez: zandero99

Kanapki z tortilli

Pomysł na urozmaicenie śniadania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE