SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE

1.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna alternatywa dla zwykłego spaghetti. :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti,
    35 dag mięsa mielonego,
    20 dag pieczarek,
    średniej wielkości marchewka,
    200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki),
    opakowanie krojonych pomidorów,
    szczypta pieprzu chili cayenne,
    sól,
    zioła prowansalskie,
    słodka papryka,
    2-3 łyżki mascarpone,
    łyżka oleju.
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z mięsem, pieczarkami i marchewką w sosie pomidorowym z dodatkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Pieczarki i marchewkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Mięso podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - ziół prowansalskich, soli, pieprzu cayenne i słodkiej papryki. Po około 7 minutach dodaję warzywa, smażę kolejne 5 minut.
    Wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
    Następnie wrzucam pomidory i gotuję kolejne 5 minut.
    Na koniec dodaję serek mascarpone, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mascarpone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować