Spaghetti z fasolą

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Kucharzyć nauczyłam się od mamy. A teraz moja 4-letnia córka Natalia nie odstępuje mnie w kuchni ani na krok.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● 30 dag makaronu spaghetti
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● olej do smażenia
    ● duża cebula
    ● puszka białej fasoli
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 10 dag koncentratu pomidorowego
    ● 5 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Dodajemy mięso i mieszając, dusimy 10 minut.
  • 3. Do mięsa dodajemy fasole wraz z zalewami. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku. Dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy. Wykładamy na makaron, a następnie posypujemy startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować