SPAGHETTI Z CZERWONĄ FASOLĄ

4.48 (148 ocen)

  • 30 min

Spaghetti, które robi się bardzo szybko. Nietypowym składnikiem jest w nim fasola czerwona, dzięki której posiłek jest bardziej sycący. To spaghetti jest pyszne, kolorowe i pachnące, można zaserwować je na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 marchewki
    - 1 cebula
    - 2 łyżki oleju
    - 1 puszka pomidorów
    - 1/4 łyżeczki ostrej papryki
    - 5 nitek szafranu
    - 1/4 łyżeczki soli
    - szczypta pieprzu
    - szczypta cząbru
    - szczypta tymianku
    - 1 puszka fasoli czerwonej
    - 1 opakowanie makaronu spaghetti razowego
    - ser żółty
    - świeży tymianek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • 2. Do rondla wlać olej i podsmażyć marchewkę i cebulę.
  • 3. Po 5-10 minutach do rondla wlać pomidory i dodać pieprz, sól, paprykę, szafran, cząber, tymianek. Gotować przez 5 minut.
  • 4. Fasolę wyjąć z puszki, osączyć i krótko przepłukać zimną wodą. Dodać do rondla i gotować przez 5 minut. Wyłączyć palnik pod sosem.
  • 5. Ugotować makaron.
  • 6. Na talerzu układać porcje makaronu, na środku umieścić sos, posypać startym, żółtym serem i świeżym tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować