1.Cebulę obieramy i kroimy
w kostkę. Na patelni rozgrzewamy
tłuszcz, wkładamy cebulę
i smażymy na złoty kolor. Do
cebuli wlewamy ok. 1/2 l wody
(lub więcej, w zależności od
potrzeb), dodajemy koncentrat
pomidorowy. Doprawiamy solą,
pieprzem oraz słodką i ostrą
papryką.
2.Pieczarki myjemy i oczyszczamy.
Kroimy w plasterki i dusimy
na tłuszczu na drugiej
patelni ok. 10 minut. Dodajemy
do cebuli.
3.Parówki (bez osłonek) kroimy
w plasterki. Wkładamy do
cebuli z pieczarkami, mieszamy
i gotujemy. Mąkę rozprowadzamy
kilkoma łyżkami zimnej
wody i wlewamy do sosu, aby
go zagęścić. Potrawkę wykładamy
na talerze i posypujemy
startym na tarce żółtym serem.
Podajemy z pieczywem.
Komentarze