Sos chrzanowy na ciepło

  • wyświetlono: 18727 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Mój ulubiony sos do jajek gotowanych na twardo. Jest to przepis mojej babci.

  • 30min

Składniki

-woda
-chrzan ze słoiczka
-kwaśna śmietana
-mąka i mleko do zaprawienia
-sól i pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sos chrzanowy na ciepło

  • 1. Gotujemy wodę z chrzanem (dodajemy chrzanu według smaku, na pół litra wody dodaję około 3 łyżeczek). Po zagotowaniu zagęszczamy mlekiem z mąką. Dodajemy sól i pieprz i na końcu kwaśną śmietanę (na pół litra sosu około pół kubeczka kwaśnej śmietany).

Porady

Sos najlepiej smakuje do gotowanych ziemniaków z jajkiem na twardo.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcisos chrzanowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wykwintny sos chrzanowy

Dodane przez: Goszka

Wykwintny sos chrzanowy

Sos chrzanowy,jest bardzo delikatny,...

Sos jajeczno-chrzanowy

Dodane przez: joanna30

Sos jajeczno-chrzanowy

Przepis na ten pyszny sos dostała...

sos chrzanowo-koperkowy

Dodane przez: majka190382

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam...

Sos pomidorowy na ciepło. Klasyczny, szybki przepis.

Dodane przez: neliada

Sos pomidorowy na ciepło

Klasyczny, szybki przepis, doskonały...

sos chrzanowy

Dodane przez: Karolina Klimczak

sos chrzanowy

sos chrzanowy możemy również podać...

Sos chrzanowy wykwintny

Dodane przez: AnetaJ

Sos chrzanowy wykwintny

Sos chrzanowy znakomicie komponuje...