SOS CHRZANOWY DO JAJEK

5 (188 ocen)

  • 20 min

Sos chrzanowy jest odpowiednim dodatkiem na śniadanie wielkanocne. Jajka polane tym sosem smakują wybornie. Przyrządza się go błyskawicznie

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki :
    Słoiczek chrzanu (ok. 160 g)
    Śmietana 12 % (ok. 170 g)
    2 czubate łyżki mąki
    1 ząbek czosnku
    Liść laurowy, 3 angielskie ziela
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy

Sos chrzanowy do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos chrzanowy do jajek 1. Do rondelka wlać 2 szklanki wody, wrzucić czosnek, liść laurowy i angielskie ziele, posolić. Do gotującej wody włożyć chrzan i dokładnie wymieszać. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z odrobiną zimnej wody, dolać śmietanę i wymieszać. Wlać do gotującego się chrzanu z wodą ciągle mieszając. Sos chrzanowy doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować