Sos jogurtowo-czosnkowy do surówek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczny i tani sos jogurtowy, który pasuje do różnych surówek i sałatek. Można go zrobić w kilka minut. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
    1 ząbek czosnku
    1/2 małej cebulki
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos jogurtowo-czosnkowy do surówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt przekładamy z kubeczka plastikowego do miseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę
    Pokrojoną cebulę i czosnek dodajemy do jogurtu, mieszamy.
    Przyprawiamy solą i pieprzem, dolewamy olej i bardzo dokładnie mieszamy.
    Odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej rzepakowy Cebula Czosnek Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować