Sos grzybowy

5 (148 ocen)

  • 30 min

Najlepszy jaki może być. możemy używać go do wszystkiego.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 1 kg grzybów świeżych lub mrożonych
    3 średnie cebule
    1 łyżka masła
    4 łyżki śmietany 18%
    szczypta soli
    pieprz
    chili
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Sos grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone grzyby włożyć do rondelka, gotować 20 minut. W drugim garnku roztopić masło i zeszklić na nim cebulę. Dodać do niej odcedzone podgotowane grzyby. Całość wymieszać, przez chwilę nie zdejmować z ognia.
    Po kilku minutach dolać do grzybów śmietanę razem z przyprawami. Wymieszać i gotować aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Masło Przyprawy Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować