Sos do Spaghetti

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodko kwaśny z kawałkami warzyw, idealny do makaronów.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg cukinii ze skórką
    1 kg papryki
    1 kg cebuli
    1,5 szklanki octu
    60 dag cukru
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżka pieprzu mielonego
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka bazylii
    4 słoiczki przecieru pomidorowego ( pudliszki )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sos do spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cukinie, paprykę i cebule kroimy w kostkę, solimy i zostawiamy na godzinę
    2. Odciskamy nadmiar soku i dodajemy 1,5 szklanki octu oraz 60 dag cukru.
    3. Warzywa gotujemy 20 minut, dodając 1 łyżkę słodkiej papryki i pieprzu oraz po łyżeczce przyprawy curry bazylii i papryki ostrej. Następnie dodajemy 4 słoiczki przecieru pomidorowego i gotujemy jeszcze 10 minut.
    4. Gorący sos nakładamy do słoików, odstawiamy do góry dnem do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować