Sola pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety ( jeśli mrożone rozmrozić w mleku) umyć , osuszyć , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2.Warzywa obrać umyć.
Pieczarki pokroić w pół plasterki , cebulę w kostkę , marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać masło , smażyć warzywa do odparowania płynu , dodać majonez , sok z cytryny ,słodką , ostrą paprykę oraz sól i pieprz wg. smaku.
Całość dokładnie wymieszać.
3.Na rybę wyłożyć przygotowaną jarzynkę.
Posypać po całości serem żółtym.
Piekarnik nagrzać do 150 st. piec zapiekankę 25 min.
Podawać z ulubionymi dodatkami .
Komentarze