Sola pieczona z warzywami

4.5 (153 ocen)

Delikatna , rozpływająca się w ustach zapiekanka rybna z warzywami.

Składniki:

  • 4 filety Soli (każdy po ok.100 g)
    300g. pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    1/2 pietruszki
    1 łyżka tartego sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    sól , pieprz
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Sola pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety Soli 1. Filety ( jeśli mrożone rozmrozić w mleku) umyć , osuszyć , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • warzywa do zapiekanki 2. Warzywa obrać umyć.
    Pieczarki pokroić w pół plasterki , cebulę w kostkę , marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Na patelni rozgrzać masło , smażyć warzywa do odparowania płynu , dodać majonez , sok z cytryny ,słodką , ostrą paprykę oraz sól i pieprz wg. smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
  • zapiekanka rybna 3. Na rybę wyłożyć przygotowaną jarzynkę.
    Posypać po całości serem żółtym.
    Piekarnik nagrzać do 150 st. piec zapiekankę 25 min.
    Podawać z ulubionymi dodatkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować