ŚMIETANOWIEC Z DELICJAMI

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

Fajne i lekkie ciacho na niedzielę.Smacznego!

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    3 jajka
    0,5 szkl.mąki
    0,5 szkl.cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA Z GALARETKĄ:
    1/2 l śmietany kremówki 36%
    2 galaretki czerwone lub jakieś ciemne

    MASA Z ŻELATYNĄ:
    1/2 l śmietany kremówki 36%
    3 łyżki żelatyny
    cukier puder do smaku

    DODATKOWO:
    2 opakowania delicji
    2 galaretki pomarańczowe
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Śmietanowiec z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Białka ubić na sztywno dodać cukier i po jednym żółtku.
    Następnie połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać.Wylać na formę i piec ok.20min. w temp.180*C.
  • 2. MASA Z GALARETKĄ:
    Galaretkę rozpuścić w szklance wody.Śmietanę ubić i dodać tężejącą galaretkę.Wyłożyć na biszkopt-ułożyć delicje polewą do góry.Chwilowo włożyć do lodówki.
  • 3. MASA Z ŻELATYNĄ:
    Przygotowujemy drugą masę.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody.Śmietanę ubić dodać cukier do smaku oraz przestudzoną żelatynę.Wyłożyć na delicje.
  • 4. Poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką rozrobioną wg przepisu.

Porady

Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej wtedy wszystko ładnie zastygnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować