Śmietanowiec z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i po jednym żółtku.
Następnie połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać.Wylać na formę i piec ok.20min. w temp.180*C.
2.MASA Z GALARETKĄ:
Galaretkę rozpuścić w szklance wody.Śmietanę ubić i dodać tężejącą galaretkę.Wyłożyć na biszkopt-ułożyć delicje polewą do góry.Chwilowo włożyć do lodówki.
3.MASA Z ŻELATYNĄ:
Przygotowujemy drugą masę.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody.Śmietanę ubić dodać cukier do smaku oraz przestudzoną żelatynę.Wyłożyć na delicje.
4.Poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką rozrobioną wg przepisu.
Porady
Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej wtedy wszystko ładnie zastygnie.
Komentarze