Likier kawowy

4.49 (191 ocen)

  • 20 min

Pyszny domowy likier o smaku kawy.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej 510g
    3 kopiaste łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    0,5 l kremówki 36%
    300 ml wódki
    ok.20-30 ml wody
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Likier kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie.Masę krówkową miksujemy z zimną kawą,dodajemy śmietanę oraz wlewamy pomału alkohol cały czas ubijając.Przelewamy do butelek,przechowujemy w lodówce.

Porady

Możemy dodać więcej kawy lub alkoholu,wszystko według gustu.Z tej porcji wychodzą dwie butelki 0,7 i 0,5l.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować