Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 30 min

Składniki:

  • • 150 g filetu z łososia (ze skórą)
    • ½ torebki kaszy jaglanej
    • 1 cukinia
    • 1 czerwona papryka
    • natka pietruszki
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
    • sól sodowo-potasowa
    • pieprz
    • pestki słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej.
  • 2. Przekrój filet na dwie części (jeśli jest duży). Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż przez 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem.
  • 3. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować