Łosoś smażony

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

zdrowy i pyszny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 2 płaty łososia świeżego(wielkość wg uznania) ze skórą lub bez
    sól morska
    pieprz czarny
    olej
    masło czosnkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem najlepiej ziarnistym, mielonym świeżo. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni, należy pamiętać, że olej musi być gorący, dopiero wtedy możemy położyć łososia na patelnię, musi to być również w miarę dobrej jakości patelnia aby łosoś nie przywierał do dna. Rybę smażymy przez kilka minut z dwóch stron aby był soczysty należy go smażyć do momentu ładnego zarumienia. Podajemy z surówka i masłem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować