Mus grejpfrutowo-truskawkowy z płatkami kukurydzianymi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Orzeźwiający mus na pożywne śniadanie albo zdrową przekąskę w pracy

  • 10 min

Składniki:

  • • 200 mililitrów jogurtu naturalnego
    • 1 szczypta cukru pudru
    • 1,5 szklanki truskawek
    • 1 grejpfrut
    • 1-2 łyżki płatków kukurydzianych

Mus grejpfrutowo-truskawkowy z płatkami kukurydzianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grejpfrut obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki. Wytnij białe błonki z grejpfruta. Przełóż do blendera.
  • 2. Dodaj truskawki i zmiksuj na mus.
  • 3. Dodaj cukier puder do smaku.
  • 4. W szklance układaj na zmianę 1 łyżkę jogurtu naturalnego i łyżkę musu owocowego.
  • 5. Posyp całość płatkami (np. Lubella Corn Flakes).

Porady

Jeśli nie lubicie grejpfruta, możecie go zastąpić pomarańczą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy