Wątróbka wołowa smażona

4.49 (163 ocen)

  • 20 min

Wątróbka wołowa wg przepisu mojej Teściowej. ,,Spróbuj takiej wątróbki, jest pyszna,, Tak powiedziała moja Teściowa i były to święte słowa.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbki wołowej

    duża cebula
    duże jabłko

    olej do smażenia

    majeranek
    sól , pieprz czarny

Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Wątróbka wołowa smażona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć. Obsypać grubo solą ( ma być biała ).
    Obsmażyć na suchej patelni. Ma się zrobić ,,poduszka,,. Następnie dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w plastry.
    Plastry otoczyć w mące i usmażyć na oleju.
    Wyjąć wątróbkę na talerz, a na patelnię wrzucić cebulę ( pokrojoną w piórka ) i zeszklić. Dołożyć jabłka ( pokrojone w plasterki ) i dusić ( jabłka nie powinny się rozpaść ).Dołożyć wątróbkę i wszystko przyprawić do smaku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować