Smażona kaczka, ziemniaki i buraczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i smażonymi buraczkami z cebulą.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kaczki cały ze skórą
    udka z kaczki 2 szt.
    ziemniaki 5 szt.
    buraczki 2 szt.
    cebula połowa małej
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    wegeta bez konserwantów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona kaczka, ziemniaki i buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet i udka nacieramy solą z pieprzem ziołowym i wegetą, lekko nacinamy skórki. Natarte części kaczki przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie gotujemy buraczki w skórce, ugotowane studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach. Starte buraczki smażymy z drobno pokrojoną cebulą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na gorącej patelni smażymy części z kaczki z każdej strony na rumiany kolor, do miękkości mięsa. Podczas gdy kawałki kaczki smażą się, gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować