Słupki cukinii w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzisiejszą propozycją są słupki z cukinii w pysznym cieście naleśnikowym

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda cukinia 1,5 kg,
    2 gęsie jajka,
    0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    4 łyżki z górką mąki pszennej,
    2 łyżki śmietany 18 %,
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego suszonego,
    olej do smażenia,
    sól drobna do nasolenia cukinii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Frytki z cukinii

Słupki cukinii w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekąska 1. Przygotować cukinię oczyścić z nasion a następnie pokroić w słupki i posolić odstawić aby zmiękła, następnie przygotować ciasto naleśnikowe według opisu w składnikach
  • przekąska 2. Gdy wszystko mamy przygotowane na patelnię wlać olej i go rozgrzać następnie słupki cukinii zanurzyć w cieście naleśnikowym i układać na rozgrzanym oleju, smażyć z obu stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować