Śledzie w cieście naleśnikowym

3.8 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne śledzie. Warto przygotować je na obiad nie tylko w postne dni.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 płatów śledzi solonych
    Składniki na ciasto:
    5 pełnych łyżek mąki
    2 jajka
    1/3 szklanki mleka
    szczypta soli
    pieprz kolorowy z młynka
    oraz olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w cieście naleśnikowym 1. Do mąki dodać jajka, szczyptę soli i trochę pieprzu, mieszając dolewać tyle mleka, aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki. Odstawić na kilka minut.
    Śledzie wymoczyć przez około 2,5 godziny, osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie zanurzać je w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować