Śledzie z kolendrą i kolędą

5 (145 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Na co dzień i do święta. Oczywiście z kolędą od święta.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe matiasy
    cebula biała
    pieprz młotkowany z kolendrą
    kolendra nasiona
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie z kolendrą i kolędą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie gazowanej ok. 2 godziny. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok. 2cm. Cebulę pokroić w krążki.
    Do słoika układać warstwami cebulę i śledzie do wyczerpania składników. Cebulę posypywać delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą, a śledzie kolendrą. Następnie wlać olej rzepakowy tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się zaprzyjaźniły, a później tylko zajadać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować