Śledzie w śmietanie

4.5 (163 ocen)

Smakują wyśmienicie

Składniki:

  • 60 dag matiasów
    2 kwaśne jabłka np. szara reneta
    2 cebule
    2 ogórki konserwowe
    4 łyżeczki musztardy
    2 łyżki octu
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    łyżka soku z cytryny
    pieprz
    papryka konserwowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos śmietanowy

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy zalewamy wodą i moczymy 4-5 godzin. Filety odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ze śledziami. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, ocet, sok z cytryny i mieszamy na jednolitą masę. Śledzie mieszamy z powstałym sosem i doprawiamy do smaku pieprzem. Dekorujemy paskami marynowanej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować