Śledzie w śmietanie

4.99 (194 ocen)

Na świąteczny stół i nie tylko :)

Składniki:

  • 5-6 matiasów
    4 cebule
    200 g gęstej śmietany
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

    zalewa:
    1/2 szklanki octu
    2 szklanki wody
    2 liście laurowe
    1 ziele angielskie
    10 ziarenek pieprzu
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Cebule pokroić drobno. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i przekładać z połową cebuli warstwami w litrowym słoiku.
    Zalać wystudzoną zalewą, zakręcić i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.

  • 2. Śledzie i cebulą osączyć z zalewy, dodać resztę cebuli, śmietanę i majonez. Doprawić i wymieszać. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Zalewa Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować