Śledzie w śmietanie

  • wyświetlono: 1983 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Na świąteczny stół i nie tylko :)

DSC_8347

Składniki

5-6 matiasów
4 cebule
200 g gęstej śmietany
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

zalewa:
1/2 szklanki octu
2 szklanki wody
2 liście laurowe
1 ziele angielskie
10 ziarenek pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie w śmietanie

  • 1. Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Cebule pokroić drobno. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i przekładać z połową cebuli warstwami w litrowym słoiku.
    Zalać wystudzoną zalewą, zakręcić i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.

  • 2. Śledzie i cebulą osączyć z zalewy, dodać resztę cebuli, śmietanę i majonez. Doprawić i wymieszać. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaprzekąskaboże narodzeniezalewa octowaśledzie w śmietaniematiasyna świętana przyjęcie

Komentarze

Podobne przepisy

śledzie w śmietanie

Dodane przez: rena123

Śledzie w śmietanie

Nasze ulubione śledziki :)

Śledzie z jajkiem w śmietanie

Dodane przez: Gaździnka warzy

Śledzie z jajkiem w śmietanie

Śledzie z jajkiem w śmietanie

Śledzie w śmietanie i mascarpone

Dodane przez: zzewa

Śledzie w śmietanie i mascarpone

Mam nadzieję, że Was nie zanudzę...

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Dodane przez: Ania321

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Smaczne śledzie w śmietanie z nutką...

Śledzie w śmietanie z suszoną żurawiną

Dodane przez: Di bloguje

Śledzie w śmietanie z suszoną żurawiną

Tak przygotowane śledzie są niezwykle...

Dodane przez: PolskaGotuje

Śledzie w śmietanie

Bardzo smaczne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE