PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledzie w śmietaniehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/85/6f8e954a818ba9819011a2e12d5bdabe14b4f8d9.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-w-smietanie-26
zalewa:
1/2 szklanki octu
2 szklanki wody
2 liście laurowe
1 ziele angielskie
10 ziarenek pieprzu
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzie w śmietanie
1.
Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Cebule pokroić drobno. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i przekładać z połową cebuli warstwami w litrowym słoiku.
Zalać wystudzoną zalewą, zakręcić i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
2.
Śledzie i cebulą osączyć z zalewy, dodać resztę cebuli, śmietanę i majonez. Doprawić i wymieszać. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze