Śledzie po żydowsku

4.48 (190 ocen)

  • 30 min

wyjątkowe w smaku , szczególnie na okres Wigilii i świąt

  • 30 min

Składniki:

  • 5 cebul
    1 kg. płatów śledziowych
    mała paczka rodzynek
    pół słoiczka koncentratu
    1 łyżeczka musztardy
    cukier do smaku
    olej 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0h4u6eb 1. Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak cebulka będzie miękka dodać rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat, musztardę i cukier do smaku, powinno być winne.

    W słoju układać śledzie przekładając grubą warstwą cebulki. Takie śledzie najlepiej smakują po kilku dniach, a więc spokojnie już można robić

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować