Śledzie po żydowsku

  • wyświetlono: 1442 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

wyjątkowe w smaku , szczególnie na okres Wigilii i świąt

pozytywna45
  • 30min

Składniki

5 cebul
1 kg. płatów śledziowych
mała paczka rodzynek
pół słoiczka koncentratu
1 łyżeczka musztardy
cukier do smaku
olej 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po żydowsku

  • image-0h4u6eb1. Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić w piórka. Dusić na oleju , nie doprowadzić do zeszklenia.Jak cebulka będzie miękka dodać rodzynki i jeszcze pod przykryciem podusić z 5 min. Ostudzić, dodać koncentrat, musztardę i cukier do smaku, powinno być winne.

    W słoju układać śledzie przekładając grubą warstwą cebulki. Takie śledzie najlepiej smakują po kilku dniach, a więc spokojnie już można robić

    SMACZNEGO

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwildania wigilijne

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po żydowsku

Dodane przez: AnetaJ

Schab po żydowsku

Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych...

Ryba po żydowsku

Dodane przez: Bo-Bożena

Ryba po żydowsku

Ryba zalana jest zalewą z dużą...

Karp po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp po żydowsku

Już kilka dni przed świętami jest...

Ryba po żydowsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Ryba po żydowsku

Przepis jest bardzo prosty, a danie...

Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami)

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Śledzie po sułtańsku (z rodzynkami)

Moje ulubione śledzie, które sprawdzą...

Gołąbki po żydowsku

Dodane przez: Eweliiina

Gołąbki po żydowsku

Te efektowne gołąbki podaje się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.