Śledzie po żydowsku

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

przystawka nie tylko na święta

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g śledzi solonych
    1 szkl majonezu
    1- 1,5 jabłka
    1 pomarańcza lub 4-5 mandarynek
    1 cebula
    2 ogórki kiszone
    cukier
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety śledziowe wymoczyć w wodzie by nie były słone.
    Osączyć, pokroić na kawałki.
    Jabłka i pomarańcze umyć, obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać w półplasterki, Obrane ogórki pokroić w plastry lub kostkę.
    Wymieszać owoce i warzywa z majonezem, doprawić solą, cukrem i pieprzem.
    Polać pokrojone śledzie i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować