Skrzydełka w jarzębinie i sosie sojowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

skrzydełka

  • 1 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8-10 skrzydełek

    marchewka

    pietruszka

    cebula

    lubczyk

    ziele angielskie

    listek laurowy



    na sos;

    1 łyżka miodu

    2 łyżki konfitury z jarzębiny

    3-4 łyżki wina czerwonego

    2 łyżki sosu sojowego ciemnego

    2 łyżeczki mąki ryżowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Skrzydełka w jarzębinie i sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, wkładamy do garnka wraz z marchewką, cebulą i pietruszką, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy skrzydełka do miękkości.

    Skrzydełka wyjmujemy z rosołu (rosół użyjemy np. na bazę do zupy)

    W głębokiej patelni umieszczamy miód, konfiturę z jarzębiny, wino i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia i wkładamy skrzydełka. doprawiamy pieprzem. Po kilku minutach duszenia mąkę ryżową mieszamy z niewielką ilością wody ok 2-3 łyżki .i zagęszczamy ostrożnie wlewając rozrobioną mąkę w różne miejsca.

    Tak przygotowane skrzydełka podajemy z ryżem lub pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować