Skrzydełka na grilla

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Pikantne i lekko czosnkowe skrzydełka z grilla. Nie ma przy nich dużo pracy, a smakują rewelacyjnie.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g skrzydełek

    Marynata:
    1 łyżka papryki słodkiej
    1/2 łyżki mielonego chilli w proszku
    1 łyżka czosnku granulowanego
    sól
    1-2 łyżki sosu sojowego (słodkiego)
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowanie skrzydełek 1. Skrzydełka umyj, osusz, możesz obciąć te najcieńsze końcówki. Skrzydełka posyp przyprawami i na koniec obtocz rękoma sosem sojowym, odstaw na przynajmniej 1 godzinę. Piecz na grilu, często przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować