SKRZYDEŁKA MOCNO PAPRYKOWE

0 (0 ocen)

Syty, treściwy obiad. Marynatą do skrzydełek jest mieszanka różnego rodzaju papryk. Są smaczne i lekko ostre.

Składniki:

  • skrzydełka 1 kg.
    olej rzepakowy 4-5 łyżek + do posmarowania patelni
    sól himalajska 1 łyżeczka
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    papryka słodka wędzona 1/2 łyżeczki
    papryka ostra mielone 1/2 łyżeczki
    pieprz cayenne 1/2 łyżeczki
    czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
    woda 1/4 szkl.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka mocno paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć i osuszyć. Polać olejem rzepakowym i dokładnie wymieszać.
  • 2. Sól, pieprz, papryki i czosnek wymieszać razem. Posypać skrzydełka. Dokładnie wymieszać, aby przyprawy były w każdym miejscu.
  • 3. Skrzydełka wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzać patelnie z odrobiną oleju. Ułożyć skrzydełka i obsmażyć z każdej strony.
    Dolać wodę i przykryć pokrywką. Dusić około 30 minut na małym ogniu. Gdy woda odparuje, skrzydełka powinny się podsmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować