Skrzydełka czosnkowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy-obcinamy lotki.Wkładamy do miski , polewamy octem balsamicznym-mieszamy i wkładamy do lodówki na 1h. Papryki myjemy,kroimy w grube kawałki,cebulę obieramy i kroimy w plastry. Po tym czasie wyciągamy skrzydełka,wcieramy w nie przyprawę do kurczaka,paprykę w proszku,solimy i pieprzymy. Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego układamy jedno przy drugim.Na nie kładziemy kolejno cebulę,na cebulę paprykę,na paprykę rozsypujemy czosnek (płatki) Wszystko jeszcze polewamy sosem sojowym,przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*C i pieczemy jedną godzinę.W trakcie pieczenia przekręcamy jeden raz nasze mięso. Po upływie jednej godziny odkrywamy folię i podpiekamy termoobiegiem 10 minut i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi ja podałam z pomidorkami i sałatą :)
Komentarze