Serowo -czekoladowe rurki z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i szybkie do przygotowania rurki.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    -13 dag ricotty
    -3 łyżki ricotty
    -20 dag mlecznej czekolady
    -25 dag mąki
    -3 łyżki mąki

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -13 dag masła
    -1 łyżka masła

    Składniki robocze:
    -1 łyżka cukru
    -cukier brązowy
    -jajko
    - 2 łyżki kremówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rurki

Serowo -czekoladowe rurki z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rurki: 13 dag ricotty,13 dag masła i 25 dag mąki przekładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godz.
  • 2. Kruszonka: 3 łyżki mąki, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę masła zagniatamy na kruszonkę. Pieczemy do zezłocenia w temp.160 stopni. Podczas pieczenia łyżką mieszamy kruszonkę,(będzie drobniejsza).
  • 3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy cienko , kroimy na paski i nawijamy na foremki do rurek.
    Wierzch rurek smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem brązowym.
    Pieczemy w temp.160 stopni na rumiano.
  • 4. Krem serowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z kremówką, studzimy.
    Do wystudzonej czekolady dodajemy 3 łyżki ricotty, kruszonkę i dokładnie mieszamy.
    Krem schładzamy ok.30 min w lodówce.
  • 5. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ricotta Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować