Sernikowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto makowe:Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, kakao,kawę i makę wymieszaną z proszkiemdo pieczenia, na końcu delikatnie wymieszać mak. Upiec 2 placki w temp. 180 st. C ok. 30 min.
2.Sernik:Margaryne utrzeć z cukrem, stopniowo dodajac żółtka, ser wymieszny z budyniem. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą z białek piane. Upiec 2 serniki w temp. 180 st. C przez ok. 30 min.
3.Masa:Z mleka, zółtek, cukru waniliowego, mąki pszennej, maki ziemniaczanej ugotowac budyń. Masło utrzec z cukrem pudrem, stopniowo dodawac postudzony budyń, orzechy i kawę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Mase podzielic na 3 części.
Polewa z mlecznej czekolady lub cukier puder.
Przełożenie ciasta:
Ciasto makowe-masa-sernik-masa-ciasto makowe-masa-sernik.
Komentarze