Tarta sernikowa

4.51 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam piec i jeść domowe słodkości.

Składniki:

  • Ciasto: 25 dag mąki
    ● 12,5 dag cukru
    ● 12,5 dag masła
    ● żółtko
    ● szczypta soli
    Masa: 0,5 szkl. cukru
    ● 60 dag mielonego twarogu
    ● 3 jajka
    ● budyń waniliowy
    ● 15 dag rodzynek
    ● 10 dag kandyzowanej skórki pomarań.
    ● 10 dag żurawiny
    Oraz: polewa czekolad.
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Serniki Tarty Desery

Tarta sernikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: masło siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy. Rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę (śr. 24 cm), pieczemy 15 minut w 180 °C.
  • 2. Twaróg mieszamy z żółtkami, cukrem i budyniem. Dodajemy bakalie i ubitą pianę z białek. Wykładamy na ciasto i pieczemy ok. 30 minut w 200 °C. Studzimy i dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować