Sernik z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, następnie zasypać cukrem.
Spód tortownicy 25/25 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Do utartej masy dodawać porcjami ser i budyń cały czas ucierając.
Do masy serowej dodać pokrojony rabarbar (pamiętać, aby odlać powstały sok).
Na koniec do masy delikatnie wmieszać ubitą piane z białek.
Masę przelać do przygotowanej tortownicy, piec w 170 stopniach około 60 - 70 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania około 50 minut + czas pieczenia
Komentarze