Sernik z masą brzoskwiniową

0 (0 ocen)

  • 60 min

rozpływający się w ustach sernik

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj,
    szklanka cukru,
    1,5 szkl mąki pszennej,
    1,5 łyżeczki proszku do piecznia

    Masa serowa:
    1 kg twarogu sernikowego mielonego,
    3/4 szkl cukru,
    margaryna,
    6 jaj,
    budyń śmietankowy

    Masa brzoskwiniowa:
    budyń śmietankowy,
    2 szkl mleka,
    3/4 kostki margaryny,
    szklanka wody,
    galaretka brzoskwiniowa

    Polewa:
    2 łyżki mleka,
    biała czekolada,
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z masą brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min.
    Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
    Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić.
    Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Budyń ugotować z 2 szklankami mleka. Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć z margaryną. Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem.
    Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem.
    Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować