Z masą brzoskwiniową

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W weekend spędzam w kuchni więcej czasu. Najbardziej lubię piec.

Składniki:

  • Biszkopt: 12 jajek
    ● po 1,5 szkl. cukru i mąki
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● kisiel czerwony
    ● 2 łyżeczki kakao
    Masa brzoskwiniowa:
    ● puszka brzoskwiń
    ● 2 budynie śmietankowe
    ● kostka masła
    Oraz: krem czekoladowy
    ● krem śmietankowy
    ● mleko do kremów
    ● płatki migdałów
    ● kandyzowane wiśnie
    ● 7 delicji
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Z masą brzoskwiniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem,
    mieszamy kolejno z żółtkami
    i mąką z proszkiem. Dzielimy
    na 3 części. Do jednej części
    dodajemy kisiel, a do drugiej
    – kakao. Pieczemy 3 placki ok.
    20 minut w piekarniku rozgrzanym
    do 180 °C. Studzimy.
  • 2. Masa: na syropie z brzoskwiń
    gotujemy budynie. Studzimy
    i miksujemy z masłem.
    Dodajemy pokrojone brzoskwinie.
    Mieszamy.
  • 3. Kremy ubijamy osobno
    z mlekiem zgodnie z przepisem
    na opakowaniu.
  • 4. Przekładamy: biszkopt kakaowy,
    masa, biszkopt różowy,
    krem czekoladowy, biszkopt
    jasny. Wierzch i boki
    smarujemy kremem śmietankowym,
    dekorujemy delicjami,
    wiśniami oraz płatkami
    migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować