Sernik z kremem speculoos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka mielimy, dodajemy roztopione masło i mieszamy.
Wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając.
Wkładamy do lodówki na ok 30minut.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser,
krem Speculoos i miksujemy.
Następnie dodajemy śmietanę i budyń. Znów miksujemy.
Sernik pieczemy ok 50minut w temperaturze 180stopni bez termoobiegu.
Odkładamy do wystygnięcia.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy cynamon i śmietankę. Mieszamy.
Ser mascarpone ubijamy ze śmietaną i cukrem – na gęsty krem.
Do części kremu dodajemy kakao - miksujemy.
Sernik oblewamy czekoladą.
Gdy polewa zastygnie dekorujemy kremem mascarpone,
ciasteczkami, bezami i brokatem.
Komentarze