Sernik z galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo prosty w wykonaniu daje gwarancję udanego ciasta na każdą okazję.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    1/2 szklanka mąki
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 nakrętka octu
    SER:
    1/2 kg sera( zmielonego dwa razy)
    1/2 litra śmietany
    2 opakowania śmietan fix (usztywniacza)
    2 łyżki cukru
    2 galaretki (kolor galaretki wpływa na kolor sera , smak dowolny wg uznania )
    dżem brzoskwiniowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z galerką 1. Upiec biszkopt z podwójnej porcji. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesianą mąkę. Na koniec wlać ocet delikatnie mieszając łyżką całość. Przelać na blaszkę piec w tem. 180 stopni przez ok 35 - 40 min.
    Upieczony biszkopt należy podzielić na dwie części i nasączyć.
    Ser zmiksować z dwoma łyżkami cukru. Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę dodać do sera i zmiksować. Na koniec ubić śmietanę z dwoma fixami i połączyć z masą serową, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą połową i lekko docisnać i również nasączyć . Na koniec posmarować wirzch dżemem i posypać wiórkami kokosowymi, przesmażonymi na suchej patelni.

Porady

Najlepiej wybrać galaretkę cytrynową lub pomarańczową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować